Blog post

Recept | Bananenbrood

3 februari 2020

Hey, even een check hoe het met de goede voornemens gaat! Nog goed? Mooi! Hier ook. Ik ben trouwens helemaal gestopt met suikers en gluten. Dat is soms wel een dingetje, kan ik je vertellen. Maar nu heb ik dit recept!

Vroeger – lees een aantal weken geleden – ging ik regelmatig tussen de middag naar de slager of de bakker om een broodje te scoren. Maar nu we met mijn werk verhuisd zijn én nog belangrijker ik een tijdje gluten- en suikervrij wil zijn, neem ik mijn eigen lunch mee naar het werk. Maar wat eet je als je geen normaal brood mag. Nou, bijvoorbeeld bananenbrood gemaakt van boekweitmeel! En dat is toch delishhhhh! Het recept is gebaseerd op een recept van de blog Uit Paulines Keuken; ik heb mijn eigen variant gemaakt.

Wat heb je nodig?

+ 3 rijpe bananen
+ 3 eieren
+ 150 gr boekweitmeel
+ 4 dadels
+ 2 tl bakpoeder
+ 75 gram walnoten
+ 3 eetlepels rauwe cacaopoeder
+ 50 gram kokosrasp
+ cakevorm

Verwarm de oven op 180 graden + Snij de dadels klein en pureer ze samen met de bananen in een beslagkom + voeg de eieren één voor één toe en roer deze met een spatel door het beslag + meng vervolgens het boekweitmeel met de bakpoeder door het bananenbeslag + voeg de rauwe cacaopoeder toe en meng dit er ook doorheen + doe hetzelfde met de kokosrasp + crush de walnoten. Nadat je dit hebt vermengd, is het beslag klaar + vet ondertussen een cakevorm in en giet het mengsel erin + bak het bananenbrood in +/- 45 minuten in de oven totdat het gaar is + laat vervolgens het het bananenbrood afkoelen. En ready is je ontbijt, lunch of snack! Wist je trouwens dat je bananenbrood ook heel goed in de vriezer kunt bewaren? Vergeet dan niet om het brood alvast in stukjes te snijden! Enjoy!

Healthy choco bananenbrood - at mi casaHealthy choco bananenbrood - at mi casa

+++++

Hey, just checking in how the New Years resolutions are going for you! Still good? Nice! Did you know I quit eating sugar and gluten? I can tell you, it’s sometimes really difficult. But now I have this recipe. 

Previously – read a few weeks ago – I regularly went to the butcher or the baker to score a sandwich for lunch. But as the company moved location and more importantly I want to be gluten and sugar free for a while, I take my own lunch to work. But what do you eat when you cannot have normal bread. Well, for example, banana bread made from buckwheat flour! And this is really delishhhhh! The recipe is based on a recipe from the blog Uit Pauline’s keuken; I made my own version.

What do you need?

+ 3 ripe bananas
+ 3 eggs
+ 150 g buckwheat flour
+ 4 dates
+ 2 tea spoons baking powder
+ 75 grams of walnuts
+ 3 tablespoons raw cacao powder
+ 50 grams coconut rasp
+ Cake mold

Preheat the oven to 180 degrees + Cut the dates into small pieces and mash them together with the bananas in a mixing bowl + add the eggs one at a time and stir it with a spatula through the batter + mix the buckwheat flour with the baking powder into the banana batter + add the raw cocoa powder and mix it through + also do the same with the coconut rasp + crush the walnuts. After you have mixed it, the batter is finished + meantime grease a cake pan and pour the mixture into the cake pan + bake the mixture for +/- 45 minutes in the oven until it is cooked + let the banana bread cool down. And ready is your breakfast, lunch or snack! Did you know you can save the banana bread in the freezer? When you do this, don’t forget to slice the bread into pieces! Enjoy!

Geef een reactie

Previous Post Next Post