post

Hebben jullie ze al gespot? De paaseitjes? Oh I just love those. Alleen erg gezond zijn ze niet. Wist je trouwens dat er chocola bestaat die gezond is? En je dit heel gemakkelijk zelf kan maken. Je leest er nu alles over! 

Ja het kan echt: chocola en gezond. Dus ladies, sla lekker aan het kokkerellen. Dit recept is easy, snel klaar, enorm gezond & oh-zo-lekker!

Wat heb je nodig?

+ 3 eetlepels ruwe cacao
+ 50 gram kokosolie
+ honing, indien wenselijk
+ handje noten
+ handje gerapte kokos
+ vershoudfolie

Verwarm de kokosolie in een steelpan + zodra de olie vloeibaar is, roer je de ruwe cacao er door heen + voeg indien je niet van hele sterke cacaosmaak houd honing er door heen, de honing dient als vervanging van suiker + let op: dat het niet aanbrandt + leg op een bord een stuk vershoudfolie + crush een hand vol noten + strooi deze noten in een rechte lijn over het bord + giet hier het chocolade mengsel overheen + als laatste strooi je de kokos er over heen + vouw de folie dicht tot de vorm van een chocoladereep + leg de ‘reep’ in de koelkast + zet ondertussen een kop thee + de reep is klaar, zodra de reep hard is. Enjoy!

gezonde chocola - at mi casa gezonde chocola - at mi casagezonde chocola - at mi casa gezonde chocola - at mi casa++++

Have you spotted them already? The chocolate Easter eggs? Oh I just love those. Except they are not really healthy. Did you know healthy chocolate actually exists? And you can make this easily yourself.  Yes it is real: chocolate and healthy. So ladies, let’s start cooking. This recipe is easy, very quick, hugely healthy and oh-so-yummy!

What do you need?

+ 3 tablespoons raw cacao
+ 50 grams of coconut oil
+ honey, if desired
+ handful of nuts
+ coconut rasp
+ foil

Heat the coconut oil in a saucepan + once the oil is liquid, stir the raw cocoa through it + Add if you don’t like sa strong cocoa taste honey through it, honey serves as a substitute for sugar + make sure that it does not burn + put a piece of foil on a plate + crush a handful of nuts + sprinkle the nuts in a straight line across the plate + pour the chocolate mixture over it + sprinkle the coconut rasp over the mixture + fold the foil to the shape of a chocolate bar + cool the ‘bar’ in the refrigerator + meanwhile make yourself a cup of tea + the bar is ready as soon as the bar is not liquid anymore. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *