post

Het is op en top herfst. Eén van die dagen dat je lekker binnen wilt blijven: met een kop thee, iets lekkers, een dekentje en een film. Oh en dat lekkers, dat is een gezonde vegan brownie. Lees hier het recept!

Wait wat? Een gezonde brownie, kan dat? Ja, dat kan! Dus lieve lezers, voel je niet schuldig als je meer dan één stukje van deze zoete, choco-snack opeet. Dit recept is geïnspireerd op het recept van Chickslovefood: ik heb mijn eigen variant gemaakt. En yeah, it tastes delishhhhh!

Wat heb je nodig?

+ 75 gram amandelen
+ 125 – 150 gram dadels
+ 3 – 4 eetlepels rauwe cacao
+ 5 eetlepels kokosrasp
+ 1,5 eetlepel gesmolten kokosolie

Snij de amandelen en dadels in kleine stukjes + doe ze vervolgens in de keukenmachine of blender en maal ze tot ze klein zijn + voeg vervolgens de rauwe cacao en 3 eetlepels kokosrasp toe + mix totdat het een glad geheel is + tip: kijk uit dat de blender niet vastloopt + smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur + vermeng dit met het brownie-mengsel + schep de brownie in een bakje en druk dit goed aan + strooi de resterende kokos over de brownie + laat het 2 uur in de koelkast opstijven + na 2 uur de brownie is ready for your tea party! Enjoyyyy!

Recept - vegan brownie - at mi casaRecept - vegan brownie - at mi casaRecept - vegan brownie - at mi casaRecept - vegan brownie - at mi casa

+++++

It really is fall now here in the Netherlands. One of those days you really want to stay inside: with a cup of tea, a treat, a blanket and a movie. Oh and that treat is a healthy vegan brownie. Wait what? A healthy brownie is that even possible? Yes! So, dear readers, do not feel guilty if you have more than one piece of this sweet chocolate snack. This recipe is inspired by the recipe of Chickslovefood: however I made my own version. And yeah, it tastes delishhhhh!

What do you need?

+ 75 gram almonds
+ 125 – 150 gram dates
+ 3 – 4 tablespoons raw cacao
+ 5 tablespoons of coconut rasp
+ 1.5 tablespoons melted coconut oil

Chop the almonds and dates into small pieces + put them in a food processor or blender and grind them until they are really small + add the raw cocoa and three tablespoons of coconut rasp + mix until it is smooth + tip: watch out that the blender doesn’t get jammed + melt the coconut oil in a pan on the stove + mix the melted oil with the brownie mixture + scoop the brownie into a bowl and press it well + sprinkle the remaining coconut rasp over the brownie + place the brownie for 2 hours in the refrigerator so it can stiffen + after 2 hours the brownie is ready for your tea party! Enjoyyyy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *