Recept - vegan brownie - live love interior

Recept | Healthy vegan brownie

13 augustus 2018

Vakantie weer voorbij? Tijd om weer gezond te eten. Maar kan jij – net als ik – niet van zoetigheden afblijven? Dan heb ik wat lekkers & gezonds voor jou: de vegan brownie. Je maakt het in slechts 10 stappen!

Wait wat? Een gezonde vegan brownie, kan dat? Ja, dat kan! Dus lieve lezers, voel je niet schuldig als je meer dan één stukje van deze zoete, choco-snack opeet. Dit recept is geïnspireerd op het recept van Chickslovefood: ik heb mijn eigen variant gemaakt. En yeah, it tastes delishhhhh!

Wat heb je nodig?

+ 75 gram amandelen
+ 125 – 150 gram dadels
+ 3 – 4 eetlepels rauwe cacao
+ 5 eetlepels kokosrasp
+ 1,5 eetlepel gesmolten kokosolie

  1. Snij de amandelen en dadels in kleine stukjes;
  2. Doe ze vervolgens in de keukenmachine of blender en maal ze tot ze klein zijn;
  3. Voeg de rauwe cacao en drie eetlepels kokosrasp toe;
  4. Mix totdat het een glad geheel is. Tip: kijk uit dat de blender niet vastloopt!;
  5. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur;
  6. Vermeng dit met het brownie-mengsel;
  7. Schep de brownie in een bakje en druk dit goed aan;
  8. Strooi de resterende kokos over de brownie;
  9. Laat het 2 uur in de koelkast opstijven;
  10. Na 2 uur de brownie is ready for your snack party!

Enjoyyyy!
XOXO

Recept - vegan brownie - at mi casa
Recept - vegan brownie - at mi casaRecept - vegan brownie - live love interior
+++++

Holidays are over again? Time to eat healthy again. But if you can’t stay away from all the unhealthy candy, then I have something tasty & healthy for you: a healthy vegan brownie. You can make it in 10 steps!

Wait what? A healthy brownie is that even possible? Yes! So, dear readers, don’t feel guilty if you have more than one piece of this sweet chocolate snack. This recipe is inspired by the recipe of Chickslovefood: however I made my own version. And yeah, it tastes delishhhhh!

What do you need?

+ 75 gram almonds
+ 125 – 150 gram dates
+ 3 – 4 tablespoons raw cacao
+ 5 tablespoons of coconut rasp
+ 1.5 tablespoons melted coconut oil

  1. Chop the almonds and dates into small pieces;
  2. Put them in a food processor or blender and grind them until they are really small;
  3. Add the raw cocoa and three tablespoons of coconut rasp;
  4. Mix until it is smooth. Tip: watch out that the blender doesn’t get jammed!;
  5. Melt the coconut oil in a pan on the stove;
  6. Mix the melted oil with the brownie mixture;
  7. Scoop the brownie into a bowl and press it well;
  8. Sprinkle the remaining coconut rasp over the brownie;
  9. Place the brownie for 2 hours in the refrigerator so it can stiffen;
  10. After 2 hours the brownie is ready for your snack party!

Enjoyyyy!
XOXO

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous Post Next Post