Blog post

Recept | Healthy chocolate cake

1 mei 2020

Wat te doen op een vrije dag? Juist, een lekkere, gezonde chocoladetaart bakken. Wait, what? Een gezonde chocoladetaart? Ja, dat bestaat echt. En het is ook nog makkelijk te maken. Hoe je dit doet, vind je hier!

Raw vegan chocolate cake
Ik vind het altijd superleuk om tijdens speciale gelegenheden bijzondere ‘taartjes’ te serveren. Zo maakte ik al eens cupcakes met superlekkere toppings, mijn famous healthy brownies, chocolate fudge en glutenvrije cakejes. Dit jaar wil ik voor mijn verjaardag deze gezonde chocoladetaart en een gezonde cheesecake maken. Maar hey we moeten natuurlijk wel voorproeven! Dus hup de keuken en aan de slag met de choco cake! Dit recept is gebaseerd op een recept dat ik op Hungry for healthy food vond.

Benodigdheden

Voor de bodem

  • 120 gram dadels
  • 150 gram rauwe cacaopoeder
  • 6 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 5 eetlepels honing
  • 90 gram amandelen
  • 90 gram amandelmeel (ik gebruikte boekweitmeel)

Voor de topping

  • 115 gram cashewnoten
  • 70 gram rauwe cacao poeder
  • 50 gram kwark
  • sap van 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 50 ml water
  • 50 ml honing
  • geraspte kokos
  • 5 aardbeien

Werkwijze

  • Bedek de taartvorm (22 cm doorsnee) met bakpapier.
  • Dompel de cashewnoten in water en laat dit 1 tot 1,5 uur weken totdat ze zacht zijn.
  • Als eerste gaan we aan de slag met de bodem. Mmix alle ingrediënten in een keukenmachine of blender tot het een kleverig geheel is.
  • Schep het mengsel in de taartvorm en druk het goed aan.
  • Nu is het tijd voor de topping. Mix alle ingrediënten in de blender.
  • Schep het mengsel bovenop de bodem.
  • Snijd de aardbeien doormidden en leg deze op de topping.
  • Ter decoratie strooi je wat kokos op de topping.
  • Zet de taart 3 uur in de vriezer om op te stijven
  • Na 3 uur laat je de taart op kamertemperatuur komen en de taart is klaar om aan te snijden!

Enjoy!

Volg mij ook op Instagram, Facebook en Pinterest!

Raw vegan chocolate cake
Raw vegan chocolate cake
+++++

What to do on a free day off work? Right, let’s bake a tasty, healthy chocolate cake. Wait, what? A healthy chocolate cake? Yes, it really exists. And it even is easy to make. How to do this, you read here. 

I love to serve special ‘cakes’ on special occasions. I already made cupcakes with super delish toppings, my famous healthy brownies, chocolate fudge and gluten-free cakes. This year for my birthday party I love to make this healthy chocolate cake and a healthy cheesecake. But hey, we obviously have to taste it first! So hop to the kitchen and let’s make the chocolate cake! This recipe is based on a recipe that I found on Hungry for healthy food.

What do you need?

For the bottom

  • 120 grams of dates
  • 150 grams of raw cacao powder
  • 6 tablespoons melted coconut oil
  • 5 tablespoons honey
  • 90 grams of almonds
  • 90 grams almond flour (I used buckwheat flour)

For the topping

  • 115 grams of cashew nuts
  • 70 grams of raw cacao powder
  • 50 grams of cottage cheese
  • Juice of 1 orange
  • 4 tablespoons melted coconut oil
  • 50 ml of water
  • 50 ml of honey
  • coconut rasp
  • 5 strawberries

What to do? 

  • Cover the pie dish (22 cm diameter) with baking paper.
  • Dip the cashews in water and let it soak for 1 to 1.5 hours until softens.
  • First we start with the bottom. Mix all ingredients in a food processor or blender until it becomes sticky.
  • Spoon the mixture into the pie dish and press it well.
  • Now it’s time for the topping. Mix all ingredients in the food processor or blender. Spoon the mixture on top of the bottom.
  • Cut the strawberries in half and place them on the cake
  • For decoration sprinkle some coconut rasp on the cake.
  • Put the cake for 3 hours in the freezer to stiffen. After 3 hours you let the cake warm up to room temperature and the cake is ready to cut!


Enjoy!

Follow me on Instagram, FacebookPinterest!

Geef een reactie

Previous Post Next Post