Blog post

Dit moet je doen in Mallorca!

20 augustus 2022

Mallorca, zon, zee, strand… Daar staat dit eiland bekend om. Maar het eiland is veel meer dan dat. Tijd om het andere Mallorca te ontdekken. Hier vind je 5 must-do’s!

Mallorca is een groot eiland, de grootste van de Balearen. Daarom is een huurauto echt een must. Er zijn talloze autoroutes om de mooie natuur, authentieke dorpjes en de meest fantastische baaien te bekijken. De wegen zijn goed en niet al te druk. Navigeren doe je met je telefoon. Weliswaar navigeer je met GPS, dit kost je geen data. Daarentegen het downloaden van de wegenkaarten wel. Daarom is het extra handig dat je tegenwoordig binnen Europa gebruik kunt maken van je eigen databundel. De apps verbruiken niet veel data, maar houd er wel rekening mee dat je wat MB’s nodig hebt.

Must-do’s op Mallorca

Heb je een huurauto geregeld, dan vind je hieronder 5 must-do’s om de andere kant van Mallorca te ontdekken.

Tips-om-te-doen-Mallorca---Live-love-interior

1. Logeer in een authentiek hotel

Een slaapplek vinden in Mallorca is absoluut geen probleem. Rondom veel mooie baaien en stranden zijn dorpjes en hotels gebouwd. Denk aan Cala D’Or, Cala Pi et cetera. Je houdt ervan of je houdt er niet van, maar ik verblijf het liefst in een kleinschalig hotel, in een klein, rustig dorpje, daar waar de lokale bevolking ook is. Dus geen bruisende boulevard en allerlei internationale barretjes en restaurants.

Op Mallorca verbleven wij in een kleinschalig hotel midden op het eiland, gerund door Spanjaarden. Het hotel is van oorsprong een 18e eeuwse finca (c.q. boerderij) midden tussen de landerijen en wijnvelden. Het is echt een plek voor mensen die van rust houden. Wil je ergens heen, dan heb je een auto nodig… Alleen al om bij het hotel te komen, rijd je een kilometer over een onverharde weg. Maar het is een aanrader, je hoort schapen mekkeren en de kippen kraaien, het ligt centraal en het is lekker rustig!

Tips-om-te-doen-Mallorca---Live-love-interior

2. Ga op Cala-tour

Ik wist dat Mallorca mooi moest zijn, maar zo mooi had ik niet gedacht. We zagen het al vanuit de lucht; de turquoise zee en baaien (cala’s). De één nog mooier dan de ander. Dit is dus ook een must-do: ga op zoek naar de mooiste cala’s van het eiland. Alleen al om ze te bekijken. Maar let op: als het warm is, neem dan je zwemspullen mee, want een frisse duik is moeilijk te weerstaan.

In Mallorca zijn meer dan 175 baaien te vinden. Hieronder vind je een aantal die je niét mag missen:

 • Cala des Moro
 • Cala Pi
 • Cala Mitjana
 • Cala Santantyí
 • Cala Llombards
 • Cala Mondrago / S’Amarador
 • Cala Formentor
 • Es Trenc

Tips-om-te-doen-Mallorca---Live-love-interior

3. Breng een bezoekje aan de authentieke dorpjes

Naast Palma de Mallorca vind je op Mallorca veel mooie stadjes en dorpjes. De meest bekende zijn: Sóller, Fortnalux, Pollença, Valldemossa, Deiá. Stuk voor stuk dorpjes die echt een bezoekje waard zijn! Ons hotel lag vlakbij LLucmajor. Dit stadje ligt in het binnenland in het zuiden van Mallorca. Het stadje heeft o.a. een groot plein met een aantal mooie gebouwen en wat restaurantjes. Perfect om een keertje te eten of om een wandelingetje te maken. Restauranttip: Contrabando LLucmajor op de Passeig de Jaume III, 2. Delicioso!

Tips-om-te-doen-Mallorca---Live-love-interior

4. Wandelen en winkelen in Palma de Mallorca

Tijdens je vakantie in Mallorca is het een must om een bezoekje aan de hoofdstad Palma de Mallorca te brengen. Palma de Mallorca is weliswaar geen Barcelona of Madrid. Maar de stad is het bezoeken waard! Palma is bruisend en modern. Met mooie, oude gebouwen, smalle steegjes en straten. Perfect om te bezoeken als het een dagje minder zonnig is. Wij zijn er een dagje geweest toen het inderdaad wat minder weer was. Om te winkelen, maar ook om de stad te ontdekken. In Palma de Mallorca vind je alle bekende Spaanse winkelketens, van Stradivarius (mijn favoriet!), Pull & Bear, Zara, Mango tot El Corte Inglès. Daarnaast mag je bezienswaardigheden zoals de grote kathedraal El Seu niet missen. Verder is het leuk om de straatjes en pleintjes binnen de oude stadsmuren te verkennen, Plaza Major en even bij de haven te gaan kijken.

Wie Barcelona kent, weet dat het autorijden en parkeren daar een crime en duur is. Dit is in Palma de Mallorca totaal niet het geval. Oké, ik raad je aan om op tijd naar de stad te gaan. Het is weliswaar drukker dan op de rest van het eiland, maar als je vroeggaat, is het allemaal te doen. Sowieso is het totaal niet te vergelijken met een stad als Barcelona. Wij hebben in een parkeergarage vlakbij het centrum geparkeerd. Hier stond de auto veilig en het was niet eens zo heel duur!

Tips-om-te-doen-Mallorca---Live-love-interior

5. Zoek de natuur op!

Het zuiden van Mallorca staat vooral bekend om de mooie stranden. Daarentegen in het noordwesten van het eiland vind je mooie natuur. Hier ligt de Serra de Tramuntana (bergmassief). Dit gebied is ideaal voor wandelliefhebbers. Houd je van natuur en strand? In het zuiden vind je het Parc Natural de Mondragó. In dit natuurpark zijn diverse wandelroutes te vinden, die elk ongeveer een half uur duren. Hier spot je diverse dieren en bijzondere planten en bloemen. Heb je het na je wandeling warm gekregen, neem dan een frisse duik in één van de baaien van dit park. Tip: zorg dat je een beetje vroeg bij het strand bent… Deze plek is door medevakantiegangers ontdekt.

Wat-te-doen-in-Mallorca---Live-love-interior

6. Cap de Formentor, het mooiste uitkijkpunt van Mallorca

Dit schijnt het mooiste uitkijkpunt van Mallorca te zijn. Je vindt Cap de Formentor in het noordelijkste puntje van Mallorca op het gelijknamige schiereiland Formentor. Vanaf Palma is het ongeveer een uurtje rijden naar het begin van de kaap. Vanuit daar is het nog een half uurtje rijden naar de vuurtoren. De weg erna toe is een belevenis: smalle delen, steile hellingen en afdalingen en veel bochten. Langs de route schijnen veel mooie uitkijkpunten te zijn.

Helaas zijn wij niet tot het eindpunt gekomen. In het hoogseizoen is de weg naar de vuurtoren afgesloten voor privé voertuigen, omdat het in de zomermaanden te druk is op de smalle en steile wegen naar de Cap. Jammer genoeg wordt dit niet heel duidelijk gecommuniceerd. We werden ter hoogte van Cala Formentor gestopt en mochten niet verder. Daar kon je de auto parkeren en een bus naar de vuurtoren nemen. Wij besloten dit niet te doen en lekker te gaan zwemmen bij Platja de Formentor. Deze cala (baai) is trouwens echt een aanrader. Het water is azuurblauw, rustig en relaxed! Net alsof je in de Carribean bent! Let op dat je de auto wel op een officiële parkeerplaats parkeert en niet in de berm. Hier wordt namelijk streng op gecontroleerd. Jammer genoeg zijn we dus niet bij de vuurtoren geweest. Reden te meer om een keer terug te gaan.

Mallorca in bewegend beeld zien? Bekijk dan hier de aftermovie!

Ben jij wel eens in Mallorca geweest? En wat vond jij het leukste?

Volg mij ook op Instagram, Facebook en Pinterest!

+++++

Mallorca, sun, sea, beach… That’s what this island is known for. But the island is much more than that. Time to discover the other Mallorca. Here you will find 5 must-dos!

Mallorca is a large island, the largest of the Balearic Islands. That is why a rental car is really a must. There are countless car routes to view the beautiful nature, authentic villages and the most fantastic bays. The roads are good and not too busy.

If you have arranged a rental car, you will find below 5 must-dos to discover the other side of Mallorca.

1. Stay in an authentic hotel

Finding a place to sleep in Mallorca is absolutely no problem. Villages and hotels have been built around many beautiful bays and beaches. Think of Cala D’Or, Cala Pi et cetera. You like it or you don’t, but I prefer to stay in a small-scale hotel, in a small, quiet village, where the locals are too. So no bustling boulevard and all kinds of international bars and restaurants.

On Mallorca we stayed in a small-scale hotel in the middle of the island, run by Spaniards. The hotel was originally an 18th century finca (or farm) in the middle of farmlands and vineyards. It is really a place for people who like peace and quiet. If you want to go somewhere, you really need a car… Just to get to the hotel, you drive a kilometer on a dirt road. But it is highly recommended, you can hear sheep bleating and the chickens crow, it is centrally located and it is nice and quiet!

2. Go on a Cala tour

I knew Mallorca had to be beautiful, but I really didn’t think it would be this beautiful. We already saw it from the air; the turquoise sea and bays (calas). One even more beautiful than the other. So this is also a must-do: look for the most beautiful calas on the island. Just to watch them. But beware: if it’s hot, bring your swimming gear, because a refreshing dip is hard to resist.

There are more than 175 bays in Mallorca. Below are some that you should not miss:

 • Cala des Moro
 • Cala Pi
 • Cala Mitjana
 • Cala Santantyí
 • Cala Llombards
 • Cala Mondrago / S’Amarador
 • Cala Formentor
 • Es Trenc

3.Visit the authentic villages

Besides Palma de Mallorca you will find many beautiful towns and villages on Mallorca. The most famous are: Sóller, Fortnalux, Pollença, Valldemossa, Deiá. All villages that are really worth a visit! Our hotel was close to LLucmajor. This town is located inland in the south of Mallorca. The town has a large square with a number of beautiful buildings and some restaurants. Perfect for a meal or for a walk. Restaurant tip: Contrabando LLucmajor on Passeig de Jaume III, 2. Delicioso!

4. Walking and shopping in Palma de Mallorca

During your holiday in Mallorca you should really pay a visit to the capital Palma de Mallorca. Palma de Mallorca is nothing like Barcelona or Madrid. But it is really worth a visit! The city is vibrant and modern. With beautiful, old buildings, narrow alleys and streets. Perfect to visit on a less sunny day. We have been there one day when the weather was indeed less beautiful. For shopping, but also to discover the city. In Palma de Mallorca you will find all the famous Spanish retail stores: Stradivarius (my favorite!), Pull & Bear, Zara, Mango, El Corte Inglès, et cetera. In addition, you should not miss sights such as the large cathedral El Seu. It is also fun to explore the streets and squares within the old city walls, Plaza Major and take a look at the harbor.

Anyone who knows Barcelona knows that driving and parking there is a crime and expensive. This is not the case at all in Palma de Mallorca. Okay, I advise you to go to the city on time. It is  busier than the rest of the island, but if you get there early, it is all doable. In any case, it is not at all comparable to a city like Barcelona. We parked in a parking garage near the center. The car was safe here and it wasn’t even that expensive!

5. Get out into nature!

The south of Mallorca is mainly known for its beautiful beaches. In contrast, in the northwest of the island you will find beautiful nature. Here is the Serra de Tramuntana (mountain massif). This area is ideal for hiking enthusiasts. Do you like nature and the beach? In the south you will find the Parc Natural de Mondragó. In this nature park you can find various walking routes, each of which takes about half an hour. Here you can spot various animals and special plants and flowers. After your walk you take a refreshing dip in one of the bays of this park. Tip: make sure you get to the beach a little early… This place has also been discovered by fellow holidaymakers.

6. Cap de Formentor, the most beautiful viewpoint in Mallorca

This apparently is the most beautiful viewpoint in Mallorca. You will find Cap de Formentor in the northernmost tip of Mallorca on the Formentor peninsula. From Palma it is about an hour’s drive to the beginning of the cape. From there it is a half hour drive to the lighthouse. The road to it is already an experience: narrow parts, steep slopes, steep descents and many bends. There are many beautiful viewpoints along the route.

Unfortunately we did not get to the end point. In high season, the road to the lighthouse is closed to private vehicles. This is because in the summer months it gets too busy on the narrow and steep roads to the Cap. Unfortunately, this is not communicated very clearly. We were stopped near Cala Formentor and were not allowed to continue. You could park the car there and take a bus to the lighthouse. We decided not to do this and go for a swim at Platja de Formentor. This cala (bay) is also highly recommended. The water is azure blue, calm and relaxed! Just like being in the Caribbean! Make sure that you park the car in an official parking lot and not on the roadside. This is strictly controlled. Unfortunately we have not been to the lighthouse. All the more reason to go back, right?

These are my tips. Have you ever been to Mallorca?

Follow me too on Instagram, Facebook & Pinterest!

Geef een reactie

Previous Post Next Post